فیلتر هوای خودرو چه کاربردی دارد؟
فیلتر هوا در حقیقت وسیله ایست که بر سر راه هوای ورودی به موتور خودرو قرار می گیرد و ذرات ناخالص موجود در این هوای ورودی را به خود جذب می کند و همچنین وظیفه کنترل میزان هوای ورودی به موتور را بر عهده دارد.

وظیفه فیلتر هوا چیست؟ فیلتر هوای خودرو از ورود ذرات آلاینده درون هوا که به اجزای موتور آسیب میرسانند و باعث فرسایش آن میشود، جلوگیری میکند و باعث احتراق مناسب و حفاظت از موتور می گردد. ذراتی که باعث آسیب به موتور می شوند عبارتند از: گرد و غبار موجود در هوا، دوده، گرده، رطوبت و خیلی از ذرات مضر دیگر.

کیفیت فیلتر هوا و کثیف بودن آن، باعث می شود بنزین به صورت ناقص سوخته و آلودگی شدید هوا را به همراه داشته باشد.
فیلترهای هوا، عمر زیادی ندارند که پس از آن باید تعویض و جایگزین شوند. استاندارد تعویض فیلتر هوا بین ۳ تا ۵ هزار کیلومتر می باشد. به کار بردن فیلتر نامرغوب و غیر استاندارد علاوه بر افزایش زیاد مصرف سوخت، می تواند صدمات زیادی را به موتور اتومبیل وارد کند.
محل جایگیری فیلتر هوا و شکل آن در اتومبیل های مختلف، متفاوت است. زمانی که فیلتر هوا درجای خود به درستی قرار نگیرد و درزهای آن به طور صحیح بسته نشود، هوای ورودی به جای عبور از سطح کاغذ از میان درزها، وارد موتور شده و عمل فیلتراسیون انجام نمی شود.
در نتیجه به مرور زمان با ورود انواع ذرات معلق هوا به درون موتور، آسیب های بسیار جدی به بدنه سیلندر ها و پیستون ها وارد می آید. حتی به دلیل قیمت بالای سوخت خودرو، از نظر اقتصادی، تعویض فیلتر هوای خودرو بسیار به صرفه می باشد و از آلودگی هوا میکاهد.

با پر شدن ظرفیت فیلتر، زمان تعویض آن فرا می رسد. برای فیلترهای کاغذی ظرفیت در نظر گرفته شده ۵۰۰۰ کیلومتر می باشد. موتور خودرو در یک محیط بسته وجود دارد. که تنها هوا و بنزین به آن وارد می شود. ورود ذرات میکروبی مانند: غبار هوا به داخل محوطه اتاق، باعث انفجار و چسبیدن به جداره سیلندرها می شود و به مرور زمان تحت فرسایش قطعات متحرک، ذرات کوچک مانند سنباده عمل کرده و به اصطکاک موتور و کوتاه شدن عمر آن می افزاید.
دوستان عزیز میتوانید با تعویض به موقع فیلتر هوا و استفاده از فیلتر استاندارد، ضمن سالم نگه داشتن و بالا بردن عمر مفید موتور خودرو، ۲۰ تا ۳۰ درصد مصرف سوخت خودروی خود را نیز کاهش دهید.
ثبت ديدگاه